Profylax


Vi erbjuder Gruppkurs och Privatkurs. Även repetitionskurs för dig som gått en Profylaxkurs tidigare. 

- Skrolla ner på sidan för att läsa om kurserna!


KOMMANDE KURSTILLFÄLLEN Grundkurs


Klicka på länkarna nedan för att boka! 

- vid bokning ange namn, adress, telefonnummer samt bebisens beräknade födelsedag.


r er skull har vi små grupper med endast sex föräldrapar.
Skulle ni bli sjuka får ni byta till ett annat tillfälle utan kostnad

FRISKVÅRDSBIDRAGET gäller på dessa kurser, men hör med din arbetsgivare  då vissa har olika regler vad som gäller. Vi är även anslutna till ePassi
        • PRIVATKURS

        - vi kan utforma kursen helt efter era önskemål


        • Önskas privatkurs kontakta oss. Privatkursen är på 3,5-4 timmar.                                                                 Pris 3890 kr exklusive milersättning 25 kr milen.. Kursen hålls hemma hos er  - Maila oss


         OM VÅRA PROFYLAXKURSER
         Många tänker kanske att på en Profylaxkurs lär man sig ”bara att andas” men det är mycket mer än så! Profylax betyder nämligen att förbereda och det är just det ni kommer att göra, att förbereda er inför födseln. Har du kunskap och förståelse om vad som händer i kroppen under födseln har du också lättare att möta allt som händer och känns under födandet.

         Så gör som många andra redan gjort- Boka din plats och bli det bästa teamet!


         Våra Födselförberedande Profylaxkurser "Extra allt" passar lika bra för förstföderskor som omföderskor. Tillsammans med din partner/stödperson förbereder ni er ihop och får på detta sätt höra och öva på samma saker, allt för att bli så förberdda som möjligt inför ert barns första födelsedag. Vi erbjuder både gruppkurser och privatkurser.


         På vår profylaxkurs går vi igenom födandets olika faser, tränar på andning och avslappning, testar  massagetekniker och prövar ställningar som är gynnsamma för både dig och barnet under födandet. Din partner/stödperson får tips och råd för att kunna stötta dig på bästa sätt under födandet och vi pratar även om tankens kraft, målbild samt andra mentala redskap. 


         Efter genomgången kurs kommer du och din partner ha fått med er en mängd bra verktyg som ni har användning för innan, under samt efter födseln, som tex kunskap, trygghet, mod och kraft. Med vårt fantastiska kursmaterial, Profylaxboken, skriven av Barnmorskan Cita Lundin, som ni får med er hem kan ni fortsätta träna inför födseln hemma.Vårt mål är att du och din partner/stödperson kommer att känna er som det bästa teamet inför ert barns födelse och att du ska föda av egen kraft och känna tillit till din kropp!


         Vi erbjuder samma kurs ibland under en heldag, ibland uppdelad på två tillfällen.


         Profylax privat

         För dig som önskar en privatkurs och ha din Profylax-Barnmorska helt för dig själv så erbjuder vi även det. Under denna kurs kan även din "reservperson" vara med. En bra lösning i dessa tider när allt är som det är. Ytterligare en fördel är att kursen kan hållas hemma hos er. För tänk, det är ju där, hemma hos er, som födsel kommer starta och också där du/ni kommer göra en stor del av jobbet.


         Hör av dig så planerar vi in en tid som passar er (dag-kväll-vardag-helg). Vi kommer ses hemma hos er under ca 3,5 timmar. Kanske du och en kompis (och era partners) önskar gå en kurs ihop, hör av er så planerar vi in efter era önskamål. 


         Omföderska

         Väljer du som omföderska att gå en privat kurs så kan vi, förutom allt ovanstående, om du önskar även prata igenom din/dina förra födsel. Vad var bra och vad kan bli bättre/annorlunda denna gång.


         Repetitionskurs

         Har du vid tidigare graviditet gått vår Födselförberedande Profylaxkurs så erbjuder vi även någon gång per termin en kortare repetitionskurs.


         När under graviditeten ska jag gå Profylaxkurs?

         De flesta par väljer att gå en kurs runt graviditetsvecka 30-36. Då har man lagom med tid att träna hemma, förbereda sig inför födseln och skapa positiva målbilder. Vill ni gå tidigare eller senare så går det självklart också alldeles utmärkt.


         För er skull månar vi om att ha små grupper med max sex par per kurs för att det ska finnas tid för diskussion och frågor. 


         Om jag inte har någon partner?

          Självklart är också du mer än välkommen att gå våra kurser! Då är det bra att gå kursen tillsammans med den person som kommer vara med dig under födseln.


         Leds av?

         Alla våra Profylaxkurser leds av Angelica, vår diplomerade Profylaxbarnmorska! Hon har lång erfarenhet av att bistå blivande föräldrar innan och under födandet. Hon jobbar på förlossningen i göteborg och med hemfödslar via Barnmorsketeamet.


         Var?

         Välkomna  till vår mysiga lokal i Långedrag i västra Göteborg.


         Vid heldagskurs bryter vi för lunch till självkostnadspris. Vi bjuder alltid på enklare fika/smörgås och dryck.


         Avbokningsregler
         - Avbokning kan göras helt kostnadsfritt fram till 14 dagar innan kursstart

         - Avbokning senare än 14 dagar innan kursstart debiteras med 25% av kursavgiften

         - Avbokning efter kursstart är ej möjlig

         - Om kursen skulle bli inställd innan kursstart betalas kursavgiften tillbaka
         -
         OBS! Obetald kursavgift gäller ej som avbokning