Profylaxkurs


KOMMANDE KURSTILLFÄLLEN

Klicka på länkarna nedan för att boka!

- vid bokning ange namn, adress, telefonnummer samt bebisens beräknade födelsedag.


För din skull har vi små grupper med endast fyra föräldrapar.

Skulle ni bli sjuka får ni byta till ett annat tillfälle utan kostnad.


 • 14 November  Lördag kl. 10-16. Pris per par 2390 kr - Anmälan
  2 platser kvar

 • 15  + 22 November  Söndag kl. 16-19. Pris per par 2390 kr - Anmälan
  1 plats (1 föräldrapar) kvar

 • 12 December - Lördag kl. 10-16. Pris per par 2390 kr - Anmälan
  4 platser kvar

 • 17 Januari - Söndag kl. 10-16. Pris per par 2390 kr - Anmälan
  1 plats (1 föräldrapar) kvar

 • Önskas privatkurs kontakta oss. Privatkursen är på ca 3,5 timmar.
  Pris 2500 kr hemma hos er / Pris 3200 kr i vår lokal -
  Maila oss


OM VÅRA PROFYLAXKURSER

Många tänker kanske att på en Profylaxkurs lär man sig ”bara att andas” men det är mycket mer än så! Profylax betyder nämligen att förbereda och det är just det ni kommer att göra, att förbereda er inför födseln. Har du kunskap och förståelse om vad som händer i kroppen under födseln har du också lättare att möta allt som händer och känns under födandet. 


Våra Födselförberedande Profylaxkurser passar lika bra för förstföderskor som omföderskor. Tillsammans med din partner/stödperson förbereder ni er ihop och får på detta sätt höra och öva på samma saker, allt för att bli så förberdda som möjligt inför ert barns första födelsedag. Vi erbjuder både gruppkurser och privatkurser.


På vår profylaxkurs går vi igenom födandets olika faser, tränar på andning och avslappning, testar  massagetekniker och prövar ställningar som är gynnsamma för både dig och barnet under födandet. Din partner/stödperson får tips och råd för att kunna stötta dig på bästa sätt under födandet och vi pratar även om tankens kraft, målbild samt andra mentala redskap. 


Efter genomgången kurs kommer du och din partner ha fått med er en mängd bra verktyg som ni har användning för innan, under samt efter födseln. Vårt mål är att du och din partner/stödperson kommer att känna er som det bästa teamet inför ert barns födelse och att du ska föda av egen kraft och känna tillit till din kropp!


Profylax privat

För dig som önskar en privatkurs och ha din Profylax-Barnmorska helt för dig själv så erbjuder vi även det. Under denna kurs kan även din "reservperson" vara med. En bra lösning i dessa tider när allt är som det är. Ytterligare en fördel är att kursen kan hållas hemma hos er. För tänk, det är ju där hemma hos er som födsel kommer starta och också där du/ni kommer göra en stor del av jobbet.


Hör av dig så planerar vi in en tid som passar er (dag-kväll-vardag-helg). Kanske du och en kompis (och era partners) önskar gå en kurs ihop, hör av er så planerar vi in efter era önskamål. 


När under graviditeten ska jag gå Profylaxkurs?

De flesta par väljer att gå en kurs runt graviditetsvecka 30-36. Då har man lagom med tid att träna hemma, förbereda sig inför förlossningen och skapa positiva målbilder. Vill ni gå tidigare eller senare så går det självklart också alldeles utmärkt.


För er skull månar vi om att ha små grupper med max fyra par per kurs för att det ska finnas tid för diskussion och frågor. 


Vi erbjuder också repetitionskurser för er som redan vid tidigare graviditet gått vår Profylaxkurs.


Om jag inte har någon partner?

 Självklart är också du mer än välkommen att gå våra kurser! Då är det bra att gå kursen tillsammans med den person som kommer vara med dig under förlossningen.


Leds av?

Alla våra Profylaxkurser leds av Angelica, vår diplomerade Profylaxbarnmorska!


Var?

Välkomna  till vår mysiga lokal i Långedrag i västra Göteborg.


Vid heldagskurs bryter vi för lunch till självkostnadspris.


Avbokningsregler
- Avbokning kan göras helt kostnadsfritt fram till 14 dagar innan kursstart

- Avbokning senare än 14 dagar innan kursstart debiteras med 25% av kursavgiften

- Avbokning efter kursstart är ej möjlig

- Om kursen skulle bli inställd innan kursstart betalas kursavgiften tillbaka
-
OBS! Obetald kursavgift gäller ej som avbokning