Angående Covid-19

Här följer information om vad vi på Magplasket Majorna gör för att öka din säkerhet och minska risken för smittspridning i samband med Covid-19.


Vi följer hela tiden utvecklingen och Folkhälsomyndighetens riktlinjer

Informationen nedan är uppdaterad 21/11-2020. Mer info finns på Folkhälsomyndighetens sida med uppdaterade råd gällande bl a Västra Götaland.


Är du orolig för Covid-19 vid bad och omklädning?

Coronavirus liksom andra virus och bakterier dör vid kontakt med klorerat vatten. Vi rekommenderar dig också att komma i "mjukiskläder" till passet och sedan duscha och byta om till badkläder som vanligt. Efter passet kan du sedan bara torka av dig och duscha hemma. På detta sätt minskar du tiden i omklädningsrummet. Du kan även om du vill duscha kroppen och håret hemma och efter det ta på rena kläder. Sedan på plats hos oss bara byta om till badkläder. Vi har också i nuläget tillgång till fler omklädningsrum, på Dalheimers hus kan du även få ett enskilt omklädningsrum. Duschar är också avskilda från varandra med duschväggar både på Dalheimers hus och Klippan.


Vi har minskat antalet platser på våra kurser

I nuläget har vi minskat antalet platser till 10 st på våra vattenträningspass.

Våra Födselförberedande profylaxkurser och Babymassagekurser erbjuder vi i nuläget endast som privatkurs. 


Vad kan jag göra?

-Stanna hemma om du har symtom på luftvägsinfektion/förkylning, milda som tydliga med eller utan feber. Kom först när du varit symtomfri i 48 timmar. 

- Duscha hemma efter passet för att minska tiden i omklädningsrum.

- Hålla avstånd mot dina vänner i pool och omklädningsrum