Profylaxkurs

Många tänker kanske att på en Profylaxkurs lär man sig ”bara att andas” men det är mycket mer än så!

På vår profylaxkurs går vi igenom förlossningsförlopppets olika faser, vi lär oss massagetekniker, förlossningsställningar som är gynnsamma för både dig och barnet.  Din partner/stödperson får tips och råd för att kunna stötta dig på bästa sätt under förlossningen. Vi pratar även om tankens kraft, målbild samt andra mentala redskap. Sen blir det så klart även en och en annan andningsövning!

Efter genomgången kurs kommer ni att ha fått med er bra verktyg som ni har användning för innan, under samt efter förlossningen. Förhoppningen är att du och din partner/stödperson kommer att känna er som det bästa teamet och se fram emot förlossningen med trygghet, glädje och förväntan!

När under graviditeten ska jag gå Profylaxkurs? De flesta par väljer att gå en förlossningsförberedande Profylaxkurs runt graviditetsvecka 30-36. Då har man lagom med tid att träna hemma, förbereda sig inför förlossningen och skapa positiva målbilder. Vill ni gå tidigare eller senare så går det självklart också alldeles utmärkt.

Vi erbjuder förlossningsförberedande profylaxkurser för dig som är gravid tillsammans med din partner/stödperson, enskilt eller i grupp. Detta passar både sig som förstföderska som omföderska. För er skull månar vi om att ha små grupper med max fyra par per kurs för att det ska finnas tid för diskussion och frågor. Vill ni ha en privat förlossningsförberedande kurs så hör av er till oss så planerar vi det tillsammans.

Om jag inte har någon partner? Självklart är också du mer än välkommen att gå våra kurser! Då är det bra att gå kursen tillsammans med den person som kommer vara med dig under förlossningen.

Alla våra Profylaxkurser leds av Angelica, vår diplomerade Profylaxbarnmorska!

Vi håller till i mysiga lokaler i Vasastan mitt i centrala Göteborg eller i Hagen, Västra Frölunda.

Klicka på profylaxkurserna här under för att boka!

– Kvällskurs fördelad på två tisdagskvällar 20+27 Augusti. Pris per par 2390 kr – Boka här
– Kvällskurs fördelad på två söndagskvällar 6+13 Oktober. Pris per par 2390 kr – Boka här
– Heldagskurs Söndag 22 September kl 10-17. Pris per par 2390 kr – Boka här